Realisatie

Een belangrijke stap binnen het ontstaan van een speelplek is de vertaling van ontwerp naar de realiteit. Hiervoor zijn een aantal onderdelen essentieel, zoals vakkundig personeel, de juiste gereedschappen, machines en het gebruik van hoogwaardige producten van leveranciers.

Ervaring
Een gespecialiseerd team met de benodigde vakkennis en creativiteit kan niet ontbreken. Vogels Avontuurlijk Spelen heeft meerdere ploegen met deze ervaring, die de ideeën vanuit het ontwerp uitstekend kunnen vertalen naar de werkelijkheid. Wanneer blijkt dat in werkelijkheid bepaalde elementen toch anders uitkomen dan op voorhand is bedacht en de opdrachtgever het anders had verwacht. Vinden wij het belangrijk dat het uitvoerend personeel met de klant meedenkt en een passende oplossing vind. Creativiteit en aanpassingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen van onze werknemers.

Werkplaats
Vogels Avontuurlijk Spelen heeft een werkplaats in eigen beheer met daarbij behorende gereedschappen om producten op maat te maken. We proberen zoveel mogelijk voor te bereiden in de werkplaats, wat de installatie op locatie vereenvoudigd. Hiermee voorkomen we (geluid)overlast op speelplekken en kunnen we schoon, vlak en droog werken.

Machines
Om de werkzaamheden effectief en veilig uit te voeren zijn bepaalde machines onmisbaar. Vogels heeft daardoor verschillende mini-shovels, rupskranen en andere machines in eigen beheer. Hiermee is het geen probleem om grondwerkzaamheden uit te voeren en zware toestellen, speeltorens of speelaanleidingen te plaatsen.

Hoogwaardige producten
Om kwaliteit te garanderen werken wij met hoogwaardige producten van erkende leveranciers. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Vogels Avontuurlijk Spelen en moet bijdragen aan duurzame producten met een lange levensduur. De speeltoestellen en speelaanleidingen die we maken bestaan voornamelijk uit duurzaam Robinia hardhout. Het is een houtsoort die wanneer hij spintvrij geschuurd is, meer dan 20 jaar meegaat. Het heeft een robuuste uitstraling en is nooit kaarsrecht, wat het een natuurlijk ogend geheel maakt. De houten elementen worden bevestigd met RVS bevestigingsmateriaal, dit geeft de speelelementen een lange levensduur.
Alle speelelementen, zoals schommels, glijbanen, duikelstangen, netten, touwen enzovoorts kopen we in bij erkende leveranciers die kwaliteit garanderen.

De verschillende materialen bepalen de kwaliteit van het speeltoestel, maar ook andere elementen zijn belangrijk om rekening mee te houden. Zo is de grondslag waarin het toestel geplaatst word voornaam. Er is een groot verschil tussen het installeren van toestellen of speelaanleidingen op zand of op klei. Is de bodem nat of juist heel droog?

Groen
Bij een groene speelplek hoort natuurlijk ook de beplanting. Wij werken samen met een aantal geselecteerde kwekers die een goede kwaliteit plantmateriaal leveren. Bij het selecteren van het plantmateriaal is rekening gehouden met verschillende eigenschappen. Zo moet de beplanting kindvriendelijk zijn (geen doorns, niet giftig e.d.), hoog sensitief (sierwaarde d.m.v. blad of bloem), bijdragen aan biodiversiteit door te dienen als waardplant voor insecten en andere dieren.

Ook het aanplanten van de eetbare tuin is populair vooral op nieuwe groen schoolpleinen. Hierbij denkend aan een pluktuin met fruit of een moestuin met verschillende soorten groentes. Dit draagt bij aan de bewustwording bij kinderen waar het eten vandaan komt en biedt scholen de kans om buiten les te geven in, over en met de natuur.

Neem gerust contact op met ons