Speelplaats leeft op door thermische pleinversiering

Nu de temperatuur weer stijgt en de zon zich weer regelmatig laat zien, is de tijd weer aangebroken om pleinen weer te versieren met thermische decoratie in allerlei vormen en maten. Vrijdag 24 mei is Vogels Avontuurlijk Spelen begonnen op basisschool de Hoeksteen in Wijk en Aalburg met het verhogen van de speelwaarde.

Veel scholen en gemeentes vergroenen de speelplaatsen door tegels eruit te halen en groen daarvoor terug te planten. Echter hebben kinderen ook ruimte nodig om te kunnen rennen en bewegen, waardoor nooit de gehele tegelverharding zal verdwijnen. Om kinderen te stimuleren en uit te dagen te bewegen is er thermische pleinversiering ontwikkeld. Deze versiering is in alle vormen, maten en kleuren verkrijgbaar en kan gebruikt worden voor het maken van een hinkelbaan, een logo of diverse spelletjes.

Na de oplevering van het speelplein door Vogels Avontuurlijk Spelen in januari 2019 is het samen met de kinderen officieel geopend. Er ontbrak alleen nog de aankleding van de overgebleven tegelverharding. Thermische belijning kan alleen aangebracht worden onder ideale weersomstandigheden, waardoor dit uitgesteld is.

Het wachten is beloond en nu heeft basisschool de Hoeksteen een volledig fiets-verkeersplein inclusief verkeersborden en zebrapaden. Ook is er een groene lijn aangebracht die als afscheiding dient. Leraren kunnen kinderen op deze manier makkelijk grenzen stellen.

Thermische pleinversiering is functioneel, verhoogd speelwaarde en zet kinderen aan tot bewegen. Een welkome aanvulling voor ieder speelplein.