Project Description

BS St. Theresia | Lennisheuvel

Vergroenen schoolplein Basisschool St. Theresia, Lennisheuvel

De verouderde speelplaats van Basisschool St. Theresia in Lennisheuvel heeft een opknapbeurt gekregen door het aanbrengen van nieuwe natuurlijke speelelementen en groen. Mede door het toekennen van subsidie ‘Groene Schoolpleinen’ heeft de school dit kunnen realiseren.

Door op verschillende plekken op de speelplaats de grijs ogende tegels eruit te halen en te vervangen door groen heeft de speelplaats een natuurlijke uitstraling gekregen. Daarnaast kan regenwater beter infiltreren en is er ruimte voor kinderen om hun eigen moestuintje te onderhouden. Er is ook gedacht aan de biodiversiteit door de keuze van bij en vlinder vriendelijke beplanting in combinatie met een insectenhotel en een echte Vogelhuisjesboom. Het regenwater word opgevangen in regentonnen, zodat dit water gebruikt kan worden om de tuintjes te bewateren.

Uiteraard is de speelplaats ook voorzien van nieuwe speelelementen met natuurlijke uitstraling. De bestaande zitkuil is benut om deels als speelheuvel te dienen door er oploopjes op te maken en een glijbaan om er weer vanaf te kunnen. Het gebied met valzand is uitgebreid om ruimte te maken voor een zeshoekig klimtoestel, balansbalken, duikelrek en een waterspeelplaats met water dat vanuit de grond word opgepompt.
De stenig ogende zandbak is bekleed met hout, zodat ook deze een natuurlijkere uitstraling heeft.

Op 8 mei 2019 hebben de kinderen geholpen met de aanplant van de speelplaats, op deze manier krijgen kinderen verantwoordelijkheidsgevoel voor de ‘eigen’ aangelegde tuin. Hierdoor wijzen kinderen elkaar erop om niet door de plantvakken heen te lopen, waardoor de beplanting de kans krijgt om aan te slaan en te gaan groeien.

Het project

Lennisheuvel 52

Lennisheuvel

Basisschool St. Theresia

Mei 2019