Vogels Avontuurlijk Spelen

Vogels avontuurlijk spelen is opgericht in september 2017 en gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van speeltuinen voor diverse opdrachtgevers. De werkzaamheden variëren van het plaatsen van ‘bestaande’ speeltoestellen tot aan realiseren van complete ‘natuurlijke’ speeltuinen.

De trend van de afgelopen jaren is om kinderen meer in aanraking te laten komen met de natuur. Dit wil de overheid stimuleren door het realiseren van natuurlijke speelplaatsen in plaats van de gebruikelijke speeltuinen met standaard gefabriceerde speeltoestellen. Voor kinderen is de beleving en aanraking met de natuur goed voor de ontwikkeling. Naast speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling, is het totaalplaatje voor een natuurlijke speeltuin belangrijk. Hieronder verstaan we de totale inrichting van het (speel)terrein met onder andere het aanplanten van hoog senisitieve beplanting en het maken van reliëf.

Vogels avontuurlijk spelen heeft de kennis en middelen in huis om een natuurlijke speeltuin van ontwerp tot realisatie te ontwikkelen. Naast het realiseren van speeltuinen behoord ook het onderhoud en restauratie van de speeltoestellen tot de mogelijkheden. De korte lijn met Groenvoorziening Vogels biedt mogelijkheden tot het aanbieden van het totaalpakket inclusief beplanting en onderhoud daarvan.

Het soort opdrachtgevers is divers, zo zijn er al verschillende opdrachten uitgevoerd voor, gemeentes, scholengemeenschappen, kinderdagverblijven en buurtgemeenschappen.