De Leemkuil, Nijmegen

Vogels Avontuurlijk Spelen realiseert i.s.m. KOMPAN het geheime fort van Novio Magus

Gemonde, 3-11-2017

Eindelijk was daar dan het verlossende woord. Vogels Avontuurlijk Spelen mag beginnen aan de realisatie van 'het geheime fort van Novio Magus' voor speeltuin de Leemkuil in Nijmegen. De realisatie is in opdracht van speeltoestellen fabrikant KOMPAN in combinatie met de gemeente Nijmegen. KOMPAN verzorgt o.a. de levering van de tot wel 12 meter hoge klimtorens.

De Leemkuil was vroeger onderdeel van een netwerk dat ontwikkeld werd door de Romeinen. De Romeinen gebruikten het reliëf in het gebied om zichzelf te voorzien van water en voor bescherming tegen aanvallen van de vijand. 

De gemeente Nijmegen heeft in samenwerking met speeltuin de Leemkuil een plan ontwikkeld om de geschiedenis te doen terugkeren. Samen met verschillende partijen waaronder KOMPAN is het project rondom het geheime fort van Novio Magus gestart. Een speelfort in de Romeinse stijl met uitdagende speelelementen voor jong en oud. Er komen torens in tot wel 12 meter hoogte, een amfitheater en vele andere uitdagingen.

Vogels Avontuurlijk Spelen is de aangewezen partij om in samenwerking met KOMPAN het project te realiseren en te installeren, het is één van de grootste speeltuinprojecten van Nederland ooit! Een prachtige mogelijkheid om te etaleren als nog jong bedrijf. De uitvoering is momenteel in volle gang, de verwachtte oplevering is april 2018. Bekijk het filmpje hieronder voor een sfeerimpressie van het project.