Realisatie de Leemkuil, Nijmegen

Vogels Avontuurlijk Spelen heeft in samenwerking met KOMPAN voor de gemeente Nijmegen speeltuin de Leemkuil voorzien van een levensgroot Romeins speelfort, met als blikvangers de tot wel 12 meter hoge speeltorens. Het geheime fort van Novio Magus bevat vele uitdagende speelelementen, waaronder een amfitheater, een Romeins badhuis en natuurlijk de meters hoge klimtorens.

Ruim een half jaar is er hard gewerkt om de opdracht met vele uitdagingen uit te voeren. Zo is onder andere de waterproblematiek van de leemkuil aangepakt. Bij periodes met veel regenval bleef er altijd veel water staan, waardoor er lange tijd daarna geen gebruik gemaakt kon worden van de speelkuil. Door het ingraven van infiltratiekratten met een capaciteit van totaal ruim 50 m3 en een pompsysteem is het probleem verholpen en is de kuil na een stortbui binnen de kortste keren weer droog en dus bespeelbaar.

21 april 2018 was de officiële opening van de Leemkuil, waarbij een stel Romeinen samen met de kinderen een kijkje kwamen nemen in het nieuwe fort.

Nieuwsgierig naar het verloop van de uitvoering? Klik dan op onderstaande link voor het fotoboek met vele foto's van het doorlopen traject.

Fotoboek realisatie de Leemkuil, Nijmegen

de Leemkuil, Nijmegen